Met gepaste trots laten wij u weten dat op 7-3-2019 onze stichting Gezond in de Wijk is opgericht.

De akte van oprichting is gepasseerd bij de notaris, de handtekeningen zijn gezet, dat betekent dat ‘Stichting Gezond in de Wijk’ een feit is!

3 Gedreven personen, die een verandering willen brengen in wijken in Nederland.

Johan Leenders | Wijkverpleegkundige

Willemjan Daas |  Fysiotherapeut

Ogenda Adolphin | oprichtster van Projectpuur.

Ze hebben grote plannen voor ‘de wijk’.

Oprichting van de stichting Gezond in de Wijk
Oprichting van de stichting Gezond in de Wijk 7-3-19

Doel

Hier wil ‘Stichting Gezond in de Wijk’ op een positieve manier gebruik van maken. Natuurlijk vraagt iedereen zich af wat we gaan doen. Het doel is om activiteiten te organiseren, die een bewuste en gezonde leefstijl stimuleren. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de stichting hulpvragen te stellen m.b.t. projectontwikkeling. Verder zijn er plannen om met organisaties in de wijk mooie projecten te starten.

Het doel van de stichting is om burgers meer te laten bewegen en ze te stimuleren om meer aandacht te besteden aan gezonde voeding. Het trio kijkt ernaar uit om op een creatieve manier burgers aan te sporen. Het is geen nieuws meer dat overgewicht al jaren een probleem aan het worden is in de Nederlandse samenleving en dat ook steeds meer kinderen overgewicht hebben.  Aan de andere kant is de Nederlandse samenleving nog nooit zo bezig geweest met haar gezondheid als nu!

‘Stichting Gezond in de Wijk ‘ kijkt uit naar een gezonde wijk!

Hoe wij dat doen:

Om te zorgen dat onze wijken gezonder worden werken wij samen met bedrijven, fondsen, gemeenten, de overheid, 1e lijns zorg, 2e lijns zorg, 3e lijns zorg (universitaire ziekenhuizen) en verzekeraars.

Wij doen onderzoek, ontwikkelen beweegzorg, begeleiden projecten en faciliteren ‘goede gezondheid’ en zetten aan tot zelfredzaamheid.

We kijken met een open vizier en een kritische blik de wereld in en zorgen dat individueel overstijgende belangen worden behartigd.

m.v.g. het bestuur van de stichting 🙂

Categories: algemeen

2 Comments

Marian lecluse · 10 maart 2019 at 13:26

Waar is het heb er wel belangstelling voor en hoe gaat is ze werk

    Willemjan Daas · 12 maart 2019 at 21:31

    Hoi Marian Lecluse,
    morgen hebben wij onze eerste bestuursvergadering en gaan we onze koers bepalen wat betreft onze eerste projecten. Extra hulp kunnen we altijd gebruiken. Je kan me mailen op w.daas@gezondindewijk.nl of appen, smssen of bellen op +31 6 48932763

    Groetjes, Willem

Geef een reactie

Avatar placeholder